Kezdőlap

Bemutatkozás

Megközelíthetőek vagyunk a főpályudvarról induló 30-as busszal (az Ifjúság úti megálló). A könyvtár az egyetem „H” szárnyának tetőterében található.

A könyvtár az 1999-ben befejeződő rekonstrukció alkalmával készült el, október 1-től működik, mint Angol-Német és Osztrák könyvtár. A korábban önállóan működő Osztrák könyvtár valamint a német és az angol tanszéki könyvtárak kerültek itt elhelyezésre. 

A főbejárat mellett található központi ruhatárban kell a táskákat és kabátokat elhelyezni. A jobboldali lifttel a 9. szintig kell felmenni, majd balra végig a folyóson a „H” szárny tetőteréig. Könyvtárunkban a kölcsönző és olvasótér nem különül el. A különböző állományrészek egymástól elkülönülve helyezkednek el. A könyvek szabadpolcon találhatók, kölcsönözhetőségük a tanárok kérésének megfelelően időlegesen korlátozott. A tananyaghoz kapcsolódó fénymásolt anyagok kartotékokban vannak elhelyezve, melyek csak helyben olvashatók. 

2014-ben az angol tanszék állománya átkerült a PTE TJ BTK-TTK Kari Szakkönyvtár állományába. Így a könyvtár nevéből is kikerült az angol megnevezés.

***

 

Hast du schon von der Germanistischen Fachbibliothek und der Österreich-Bibliothek der Universität Pécs gehört?
Sie befindet sich an der Fakultät für Geisteswissenschaften und bietet nicht nur viele gemütliche und leise Leseecken, sondern auch eine schöne Terrasse, auf der man sogar im Sonnenschein lernen und lesen kann.
Was das Lesen betrifft: neben deutschsprachiger Literatur und Nachschlagewerken gibt es viele Zeitschriften und Zeitungen, die laufend aktualisiert werden. Außerdem stehen den BesucherInnen PCs zur Verfügung und man hat die Möglichkeit, sich mit ungarischen GermanistikstudentInnen zu treffen und zu unterhalten.
Komm vorbei, wenn du in angenehmer Atmosphäre lernen, lesen oder einfach nur plaudern willst!