Kezdőlap

Bemutatkozás

A Filozófia-Politológia Könyvtár az Egyetem Ifjúság úti tömbjének B épületében található, a Filozófia Tanszék területén. Egy kisebb és egy nagyobb teremben 25-30 olvasóhely várja a látogatókat. A kisebbik teremben kerültek elhelyezésre a folyóiratok régebbi kötetei, akárcsak a folyóirattárlóban elhelyezett kurrens folyóiratok, valamint az oktatók által megadott kötelező olvasmányok fénymásolatai. A nagyobbik teremben kerültek elhelyezésre a könyvek. Külön polcon találhatók a segédanyagok, nyelvi szótárak, szakszótárak, lexikonok, szaklexikonok, ez utóbbiból szép gyűjteményre tett szert a könyvtár. 

 

Könyvállománya a kari könyvtár letéti anyagán kívül a tanszéki illetve különböző pályázati pénzekből vásárolt, illetve ajándékba kapott könyveket is magában foglalja, amelyek feldolgozása folyamatban van.

A könyvtár folyóirat-állománya rendezett és gazdag (összesen 117 féle folyóirata van) ebből jelenleg 42 féle folyóirat jár. Retrospektív feldolgozása folyamatosan készül.

Hosszas együttműködés után 2014-től a könyvtár PTE EK TK Filozófiai Szakkönyvtárként működik tovább, mert a politológia könyvtár teljes anyaga átkerült a PTE TJ BTK-TTK Kari Szakkönyvtár illetve a PTE EK TK Társadalomtudományi Szakkönyvtár gyűjteményébe.